Familia crestina - vara 2005 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2025 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Familia creștină - vară 2005

[2005-07-11]
La începutul lunii iulie a apărut numărul de vară al revistei "Familia creștină", doar în format electronic, nu și tipărită. Acest număr îi este dedicat Papei Ioan Paul al II-lea, adormit întru Domnul în luna aprilie a acestui an. Numărul este deschis de editorialul "Idolatrie versus contemplare", semnat, ca de obicei, de Marina Fara. "Va fi [Europa] o casă a umanului, a familiilor? Sau va îmbrăca haina impersonală a unui hotel, în accepțiunea modernă a termenului - adică pe criteriul absolut al rentabilității materiale a stăpânului - și nu în accepțiunea inițială, adică a locului de popas în care pelerinului i se oferă ospitalitate dezinteresată pentru a-și putea continua drumul...?", întreabă autoarea editorialului.

Primele două rubrici sunt dedicate Familiei și Vieții: "Partenerul ideal - un mit periculos", Radu Capan; "Tema familiei în spiritualitatea Monseniorului Ghika", Marina Fara; "Comunicarea: de la mersul pe bicicletă la spălatul hainelor", Familia creștină; "În căutarea unui țap ispășitor", Michael Cook; și "Familia în slujba vieții", Maricica Mihăluțe. Articolul lui Michael Cook a fost preluat din revista "MercatorNet" și analizează presupusa vinovăție a Papei Ioan Paul al II-lea în problema flagelului SIDA din Africa. Revista mai include articole pentru copii, precum și o invitație la pelerinaj, la Czestochowa. La rubrica cultură, Ana-Maria Botnaru a realizat un interviu "Despre memorie și poezie cu Ana Blandiana și Romulus Rusan". Nu lipsește nici rubrica de Sexualitate, în acest număr cu articolul "Despre stațiile în drumul spre sex".

Dossier-ul reunește patru articole interesante legate de personalitatea Papei Ioan Paul al II-lea. Primul este semnat de cunoscutul biograf papal, teolog și jurnalist George Weigel: "Sfinții Papei Ioan Paul al II-lea și noi". "De ce a fost Papa Ioan Paul al II-lea cel mai prolific `fabricant` de sfinți din istoria Bisericii? Această întrebare, pusă frecvent privind retrospectiv pontificatul defunctului Pontif, este din start greșită ca formulare. Biserica nu `produce` sfinți, și cu atât mai puțin Papa. Biserica, prin ministerul Episcopului Romei, recunoaște sfinții pe care Dumnezeu i-a făcut. Rămâne însă întrebarea: de ce atât de multe beatificări și canonizări?" Răspunsul autorului îl găsiți în articolul publicat pe situl ProFamilia.ro. Maria Goția semnează apoi articolul "Eu port bastonul, nu el mă poartă pe mine!", iar Andrei Goția "John Paul II, We Love You!", o rememorare a Zilelor Mondiale ale Tineretului, "inovație" a Papei Ioan Paul al II-lea. Mai amintim articolul lui Christopher West, "Teologia trupului - o `bombă cu explozie întârziată`", o introducere a teologiei despre care "George Weigel, scria că este asemenea unei bombe cu explozie întârziată, care va exploda în Biserică într-un moment nedeterminat din viitor, cu efecte spectaculoase, remodelând felul în care catolicii înțeleg trăirea în trup ca bărbați și femei, sexualitatea lor, relațiile dintre ei, relația cu Dumnezeu și chiar pe Dumnezeu."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1903, Ultimul acces: 2025-04-25 00:01:18