Conferinta anuala a Centrului de Cercetari Interdisciplinare Religie si Stiinta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferința anuală a Centrului de Cercetări Interdisciplinare Religie și Știință

[2008-10-31]
Joi, 30 octombrie 2008, a avut loc în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității "Valahia" din Târgoviște, cu binecuvântarea și susținerea IPS Mitropolit prof. univ. dr. Nifon, Decanul Facultății, Conferința anuală a Centrului de Cercetări Interdisciplinare Religie și Știință - "Sf. Maxim Mărturisitorul", cu tema: "Adevăr și cunoaștere în cercetarea teologică și științifică actuală privind viața și persoana umană". Manifestarea științifică a fost organizată de profesori ai Universității "Valahia" din Târgoviște, împreună cu specialiști ai Institutului de Cercetări Științifice Tehnologice și Multidisciplinare - ICSTM.
Lucrările prezentate în cadrul conferinței de profesori de la universități din întreaga țară, cu un caracter pluri- și interdiscipinar, au exprimat interesul deosebit atât al teologilor, cât și al oamenilor de știință, cu privire la dialogul și complementaritatea dintre religie și știință, participarea comună a acestor două domenii la mărturia adevărului, la slujirea integrală a omului și a demnității umane. Datorită faptului că universul însuși, creația, în general, are un caracter integrativ și coexistent, teologia și știința, împreună, pot introduce pe om în taina creației lui Dumnezeu, teologia dăruind certitudine, iar știința luminând-o. Arhiepiscopia Târgoviștei, în general și Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității "Valahia" din Târgoviște, prin Centrul de Cercetări Interdisciplinare Religie și Știință - "Sf. Maxim Mărturisitorul", în special, promovează intens misiunea Bisericii în spațiul de întâlnire al teologiei cu știința, prin organizarea diferitelor manifestări științifice pentru a oferi o mărturie cât mai adecvată paradigmei culturale de astăzi despre acel "cuvânt cu putere multă" al Evangheliei lui Isus Hristos. ( Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1196, Ultimul acces: 2022-07-05 16:25:36